Terug naar overzicht

Tempeh wrapped with love

De zomervakantie zit er bijna op...

Hopelijk hebben jullie genoten van jullie vakantie of staycation.

Wie volgende week terug start met werken: hier een super receptje voor de lunchbox.


Tempeh wrapped with love

Recept en foto: @kimsgreenlife

Ingrediënten voor 4 wraps

1 rolletje tempeh De Hobbit, 3 el olijfolie, ½ el Provençaalse kruiden, 2 el sojasaus, 1 el mirin, 1 sinaasappel, 1 komkommer, 2 rijpe avocado’s, sap van ½ citroen, 2 el umepasta, 1 uitgeperst teentje look, 1 tl zout, 1 pakje kiemen (aangekocht of homemade)

  • Snij een rolletje tempeh middendoor in de lengte. Snij dan telkens plakken van 0,5 cm in de lengte. Bak deze in 4 el olijfolie goudbruin langs beide kanten. Bestrooi beide kanten met ½ el Provençaalse kruiden. Sprenkel er sojasaus en mirin over. Haal uit de pan en snij in lange repen.
  • Schil een sinaasappel en snij deze in stukken van 2 cm op 1 cm.
  • Snij een komkommer middendoor in de lengte. Snij van deze halve komkommer telkens lange repen.
  • Ontpit de avocado’s en prak ze fijn. Voeg citroensap toe, umepasta, look en zout.
  • Verwarm de wraps in de oven gedurende 5 minuten op 180 graden of zoals aangegeven op de verpakking.
  • Smeer de avocado open in het midden van de wrap, leg de komkommer, tempeh en sinaasappel erop en werk af met kiemen naar keuze.

Rol de wrap dicht en geniet!