volkoren maïsmacaroni, 1 bakje kastanjechampignons, 1 teentje look (geperst), olijfolie, peper en zout, broodkruimels (glutenvrij), voor de saus: 300 g De Hobbit zijden tofu (1 pakje), peper en zout, 1 el citroensap, 3 el edelgistvlokken, ½ kl kurkuma, 1 kl kruidenzout (bv. Herbamare), ½ kl geraspte verse nootmuskaat, ¼ kl paprikapoeder, 2 el olijfolie, ½ kl agaragar (bindmiddel) (optioneel), 100 ml amandelmelk, rijstmelk of havermelk (ongezoet)
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Maak de saus door alle ingrediënten in een blender of foodprocessor glad te mixen. Snijd de champignons in partjes. Bak samen met de look goudbruin in olijfolie. Kruid af met peper en zout. Schep de saus en de champignons onder de pasta. Giet in een ovenschaal en laat 25 min in de oven bakken. Strooi er enkele eetlepels broodkruimels over en zet nog enkele minuten onder de grill. Serveertip: Werk af met wat fijngesnipperde verse bieslook.