Terug naar overzicht
De Hobbit staat voor innovatieve, natuurlijke en veganistische vleesvervangers. Zo werken we met alternatieve eiwitbronnen, bijv. lupine en hennep, en blijven we inzetten op vernieuwende productontwikkeling. Daarnaast doen we ook heel wat onderzoek samen met kennisinstituten.
Vandaag in de kijker: ons baanbrekend onderzoek naar B12 in
tempeh, samen met de Universiteit van Wageningen!
De Hobbit staat voor innovatieve,
natuurlijke en veganistische vleesvervangers. Zo werken we met alternatieve
eiwitbronnen, bijv. lupine en hennep, en blijven we inzetten op vernieuwende
productontwikkeling. Daarnaast doen we ook heel wat onderzoek samen met
kennisinstituten. Vandaag in de kijker: ons baanbrekend onderzoek naar B12 in
tempeh, samen met de Universiteit van Wageningen!
Vegetariërs and veganisten krijgen
vaak te horen dat hun dieet een tekort aan vitamine B12 veroorzaakt, gezien
deze alleen in dierlijke producten zou voorkomen. Samen met de Universiteit
Wageningen doet De Hobbit nu onderzoek naar de natuurlijke aanwezigheid van
vitamine B12 in een plantaardig product, tempeh, zonder artificiële
toevoeging van deze vitamine. De methode die gehanteerd wordt is een natuurlijk
co-fermentatieproces.
Tempeh is gemaakt van gefermenteerde sojabonen, of lupinebonen, etc. De labotesten van onze studie tonen nu aan dat een gemengde cultuur (co-fermentatie) van de schimmel die gebruikt wordt om tempeh te maken, en een specifieke bacterie, de B12-ontwikkeling in de tempeh versterkt. De testfase in het laboratorium is reeds succesvol afgerond. De studie wordt nu voortgezet in de productievestiging van De Hobbit in Maldegem, België.
Stay tuned!