Terug naar overzicht

De Hobbit en duurzame innovatie, Part 1: studie rond B12 in tempeh

De Hobbit staat voor innovatieve, natuurlijke en veganistische vleesvervangers. Zo werken we met alternatieve eiwitbronnen, bijv. lupine en hennep, en blijven we inzetten op vernieuwende productontwikkeling. Daarnaast doen we ook heel wat onderzoek samen met kennisinstituten.

Vandaag in de kijker: ons baanbrekend onderzoek naar B12 in tempeh, samen met de Universiteit van Wageningen!

 

De Hobbit staat voor innovatieve, natuurlijke en veganistische vleesvervangers. Zo werken we met alternatieve eiwitbronnen, bijv. lupine en hennep, en blijven we inzetten op vernieuwende productontwikkeling. Daarnaast doen we ook heel wat onderzoek samen met kennisinstituten. Vandaag in de kijker: ons baanbrekend onderzoek naar B12 in tempeh, samen met de Universiteit van Wageningen!

 

Vegetariërs and veganisten krijgen vaak te horen dat hun dieet een tekort aan vitamine B12 veroorzaakt, gezien deze alleen in dierlijke producten zou voorkomen. Samen met de Universiteit Wageningen doet De Hobbit nu onderzoek naar de natuurlijke aanwezigheid van vitamine B12 in een plantaardig product, tempeh, zonder artificiële toevoeging van deze vitamine. De methode die gehanteerd wordt is een natuurlijk co-fermentatieproces. 

 

Tempeh is gemaakt van gefermenteerde sojabonen, of lupinebonen, etc. De labotesten van onze studie tonen nu aan dat een gemengde cultuur (co-fermentatie) van de schimmel die gebruikt wordt om tempeh te maken, en een specifieke bacterie, de B12-ontwikkeling in de tempeh versterkt. De testfase in het laboratorium is reeds succesvol afgerond. De studie wordt nu voortgezet in de productievestiging van De Hobbit in Maldegem, België. 

Stay tuned!