Terug naar overzicht

Pasta Putanesca met gebakken tofu hazelnootblokjes

Een eigen Hobbit creatie met ons nieuw product: Tofu Hazelnoot

De Italiaanse keuken scoort altijd en is ook onze favoriet!

We maakten de klassieke Putanesca saus met onze Tofu Hazelnoot.

Ingrediënten:

200g spaghetti, olijfolie, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 1 Spaanse peper, 2 eetlepels kappertje, 100g zwarte olijven, 400g gepelde tomaten, vers gemalen peper, zeezout, verse peterselie

Werkwijze:

1/ Verwijder de schil van de knoflook en de sjalot en snij ook deze in kleine stukjes. Snij de onderkant en bovenkant van de Spaanse peper. Haal de zaadjes eruit en snij in fijne ringen. Snij ook de zwarte olijven in ringetjes.

2/ Verwarm 2 tot 3 el olijfolie in een pan. Als de olijfolie heet is, doe je de knoflook, sjalot, Spaanse peper, kappertjes en zwarte olijven in een pan. Fruit deze ingrediënten ongeveer 3 à 5min.

3/ Laat alle ingrediënten sudderen (om smaak af te geven) en doe dan de gepelde tomaten erbij zodat deze al die heerlijke smaken kunnen opnemen. Breng het geheel met vers gemalen peper en zeezout op smaak. Proef de saus en eventueel bijkruiden. Zet de pan op een laag vuurtje en laat de saus verder pruttelen.

4/ Breng een pot met water aan de kook en kook de pasta 'al dente'. Giet de pasta af en roer al wat saus door de pasta om te voorkomen dat deze gaat plakken.

5/ Snij de tofu hazelnoot in blokjes, bak die zachtjes in de pan met wat olie. Serveer de pasta Putanesca en garneer met wat verse peterselie.