Biscuit & ganache van chocolade en zijden tofu met warme krieken

60min Gebruikte producten: Zijden Tofu
Ingredienten

Biscuit van pure chocolade 165 gr donkere pure chocolade, 400 gr kokosmelk (blik), 200 gr plantaardige yoghurt, 165 gr rietsuiker, 275 gr bloem, snuifje zout, 1 kl bakpoeder Ganache van chocolade en zijden tofu 200 gr pure donkere fairtrade chocolade, 100 ml sojamelk, 300 gr Hobit zijden Tofu, 70 gr rietsuiker, snuifje zout Warme krieken bokaaltje van 250 gr biologische krieken op sap, 1 el arrowroot (of maïszetmeel), 2 el rietsuiker Chocolade afdeklaagje 250 ml plantaardige melk, 50 gr rietsuiker, 4 gr agar, 125 gr dondere chocolade (60%)

Gebruik

Biscuit van pure chocolade

Verwarm een oven voor op 165°. Verwarm de kokosmelk in een steelpannetje en giet over de koude chocolade, doe dit best in 2 keer en meng goed door met een klopper. Mix de krieken met de zijden tofu. Meng de twee voorgaande bereidingen met elkaar tot 1 homogene massa. In een 2e kom; meng alle droge ingrediënten met elkaar en voeg hieraan het chocoladebeslag toe. Breng de massa over in een met bakpapier bekleedde ovenschaal. Bak af, ongeveer 30 minuten op 165°. Laat afkoelen op een rooster alvorens verder te verwerken.

Ganache van chocolade en zijden tofu

Verwarm de sojamelk met de rietsuiker en zout in een steelpannetje, smelt hier de chocolade in. Mix met behulp van een staafmixer of blender, het chocolade mengsel met de zijden tofu. Dek af en zet een tweetal uur weg in de koelkast, de mousse zal mooi opstijven. Gebruik deze ganache om de taart mee af te werken of bewaar in een spuitzakje om zo te dresseren ! zorg ervoor dat je alle ingrediënten snel na elkaar verwerkt, anders heb je kans op een mousse met stukjes

Warme krieken

Giet de krieken af en bewaar het sap. Meng het sap met de arrowroot en de rietsuiker. Breng het sap al roerend aan de kook. Laat de jus opnieuw afkoelen en voeg de kriekjes opnieuw toe. Serveer lauw warm bij de chocoladecake.

Chocolade afdeklaagje

Kook de melk met de rietsuiker en de agar op en giet over de koude chocolade. Giet nadien over de cake.

Dit recept is gemaakt door Pieter-Jan Lint

Fotografie: Toos Vergote (toosplantbasedfood)

Bekijk ons assortiment