de seitanstoofpot (zie recept op website) wordt hier als basis gebruikt 1 kg bloemkool en/of knolselder, in stukken, scheutje plantaardige room, peper, zout en nootmuskaat, 1 tl mosterd, 1 bokaal gekookte linzen (400 g, uitgelekt gewicht 250 g), ½ van de seitanstoofpot, 1 el paneermeel (optioneel)
-
Kook de bloemkool en knolselder gaar in een
grote kookpot.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Laat de gekookte groenten goed uitlekken en
maak er vervolgens een puree van met room, nootmuskaat, peper en zout, mosterd.
-
Spoel de linzen en meng ze met de
seitanstoofpot. Breng op smaak met peper en zout.
-
Giet de stoofpot met linzen in een grote
ovenschaal en bedek met de groentepuree. Strooi er eventueel wat paneermeel
overheen.
- Plaats in de voorverwarmde oven tot de stoofpot heet is en de puree een goudbruin korstje krijgt.