Marrokaans stoofpotje

15min Gebruikte producten: Seitan Natuur
Ingredienten

1 pakje 'Hobbit' seitan (200 g), 1 grote rode ui (200 g), 3 teentjes look, 2 wortels, 1 aubergine, 1 courgette, 3 tl ras-el- hanout, 1⁄2 tl komijn, snuifje kaneel, 3 el tomatenconcentraat, 10 gedroogde abrikozen, 125 g kikkererwten, gespoeld, een kwart granaatappel, een half bosje koriander, een half bosje platte peterselie en olijfolie

Gebruik

Snijd de ajuin in stukjes en de look in plakjes. Snijd de seitan in blokjes of repen. Verhit wat olijfolie in een grote stoofpot of tajine. Stoof de ajuin en look aan tot wanneer deze glazig zijn. Voeg vervolgens de seitan toe en bak aan tot wanneer deze goudbruin aangebakken is.
Snijd ondertussen de wortels, aubergine en courgette in dunne halve maantjes en voeg deze toe aan de stoofpot. Kruid met de ras-el- hanout, komijn en kaneel. Bak een vijftal minuten aan en voeg vervolgens 3,5 dl water, het tomatenconcentraat en de in kwartjes gesneden abrikozen toe.
Zet het vuur zachter en laat met deksel een kwartier tot een half uur stoven. Voeg de gespoelde kikkererwten op het einde toe. Strooi er voor het opdienen wat platte peterselie en koriander over.
Serveer met couscous of bulghur, afgewerkt met wat granaatappelpitjes.

Bekijk ons assortiment