Ingrediënten: 4 personen 2 middelgrote rode uien (75 g elk), 4 teentjes knoflook, 1 bouquet garni, 400 g seitan of seitan supreme, in blokjes, 250 g (bos) paddenstoelen naar keuze, 200g kastanjes (zonder schil en voorgekookt), 1/4 tl kaneel en nootmuskaat, 75g gepelde walnoothelften, 25g krulpeterselie, 1/2el granaatappelmelasse, 1/2 el graantjesmosterd, 1el maïszetmeel, 60ml plantaardige room, olijfolie, peper & zeezout
Snij de rode ui in ringen en bak aan in wat olijfolie op middelhoog vuur in een grote stoofpot. Eens de rode ui glazig is, voeg je de geperste look, een bouquet garni en de seitanstukjes toe. Kruid met peper en zeezout. Laat even aanstoven en snij ondertussen de champignons in schijfjes. Bak de champignons mee aan met wat kaneel, nootmuskaat, peper en zeezout. Eens de champignons gebakken zijn voeg je de walnoothelften en de kastanjes toe. Hak de krulpeterselie fijn en voeg deze bij de stoofpot. Roer goed en laat even aanstoven. Voeg vervolgens de granaatappelmelasse, de mosterd en een halve liter kokend water toe. Zet het deksel op de pan en laat een half uur pruttelen op laag vuur. Na een half uur voeg je eventueel wat maïszetmeel toe. Roer het mäiszetmeel eerst los in wat koud water. Proef en kruid bij met peper en zeezout. Laat nog een kwartiertje pruttelen en werk af met de plantaardige room. Serveer met geroosterde groenten, aardappelen uit de oven en een fris slaatje.