Stracciatella kaastaart met pecan-speculoos bodem
30min
●
Gebruikte producten:
Ingredienten
Voor de bodem:
● 100 gr speculooskoekjes
● 50 g pecannoten
● 50 g gesmolten kokosolie
Voor de vulling:
● 600 g zijden tofu
● 80 g maiszetmeel
● 60 g kristalsuiker
● 2 zakjes vanillesuiker
● 1 tl vanilleextract
● 50 g bakmargarine
● 20 g kokosolie
● 50 g geraspte chocolade
● sap van 1 citroen
Gebruik
- Verwarm
de oven voor op 180°C heteluchtstand
- Mix de
speculooskoekjes en pecannoten fijn en smelt 50g kokosolie in een
pannetje. Meng dooreen en beleg er de bodem van een kleine springvorm (20
cm diameter) gelijkmatig mee. Zet in de koelkast.
- Smelt
resterende bakmargarine en kokosolie samen in een kookpotje.
- Meng in
een kom de zijde tofu met maiszetmeel, kristalsuiker, vanillesuiker,
vanille extract en citroensap en mix goed door.
- Mix er de
gesmolten kokosolie en bakmargarine door. Laat even afkoelen.
- Meng
zodra de vulling afgekoeld is de geraspte chocolade onder de vulling.
- Zet in de
oven voor 60 minuten.
- Haal de
taart uit de oven. Laat afkoelen in de vorm aan de lucht en zet hem daarna
minstens 3 uur in de vorm in de de koelkast.