Stracciatella kaastaart met pecan-speculoos bodem

30min Gebruikte producten:
Ingredienten

Voor de bodem: ● 100 gr speculooskoekjes ● 50 g pecannoten ● 50 g gesmolten kokosolie Voor de vulling: ● 600 g zijden tofu ● 80 g maiszetmeel ● 60 g kristalsuiker ● 2 zakjes vanillesuiker ● 1 tl vanilleextract ● 50 g bakmargarine ● 20 g kokosolie ● 50 g geraspte chocolade ● sap van 1 citroen

Gebruik

  1. Verwarm de oven voor op 180°C heteluchtstand
  2. Mix de speculooskoekjes en pecannoten fijn en smelt 50g kokosolie in een pannetje. Meng dooreen en beleg er de bodem van een kleine springvorm (20 cm diameter) gelijkmatig mee. Zet in de koelkast.
  3. Smelt resterende bakmargarine en kokosolie samen in een kookpotje.
  4. Meng in een kom de zijde tofu met maiszetmeel, kristalsuiker, vanillesuiker, vanille extract en citroensap en mix goed door.
  5. Mix er de gesmolten kokosolie en bakmargarine door. Laat even afkoelen.
  6. Meng zodra de vulling afgekoeld is de geraspte chocolade onder de vulling.
  7. Zet in de oven voor 60 minuten.
  8. Haal de taart uit de oven. Laat afkoelen in de vorm aan de lucht en zet hem daarna minstens 3 uur in de vorm in de de koelkast.

Bekijk ons assortiment