Tempeh saté (8 stuks)

15min Gebruikte producten: Tempeh Natuur
Ingredienten

2 rolletjes 'Hobbit' tempeh (2 x 200 g), een kleine rode ui (50 g), 2 paprika’s, 2 el ahornsiroop, 1 el appelciderazijn, 100 ml neutrale olie, 1 el sojasaus, 1 tl gerookt paprikapoeder en een snuifje zout

Gebruik

Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de ui in fijne stukjes en meng met de overige ingrediënten van de marinade. Snijd de tempeh in blokjes van 2 op 2 cm. Laat de tempeh een kwartiertje marineren in de marinade.
Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes van 2 op 2 cm. Neem 8 satéstokjes en spies op elk stokje afwisselend de blokjes tempeh en de blokjes paprika.
Leg de satés in de ovenschaal en bak gedurende 20 à 30 minuten, of tot wanneer de paprika beetgaar is en de tempeh goudbruin gebakken.

Bekijk ons assortiment