Tomatentaartjes met tofuvulling

10min Gebruikte producten: Tofu Natuur 270 g
Ingredienten

1 pakje 'Hobbit' tofu (270 g), 50 g zongedroogde tomaten in olie, een halve eetlepel edelgist, handvol basilicum + extra ter versiering, 125 ml amandelroom, peper & zout, 1 pakje plantaardig bladerdeeg: 1 grote ronde vorm of 4 à 6 kleine rechthoekige, 400 g tomaten, 10 macadamianoten, 2 tl edelgist, snuifje zout

Gebruik

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de tofu even uitlekken. Mix de tofu vervolgens met de zongedroogde tomaten, de halve eetlepel edelgist en de basilicumblaadjes, in de blender of met een staafmixer. Vergemakkelijk het blenden door wat amandelroom toe te voegen. Kruid bij met peper en zout.
Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat even op kamertemperatuur komen. Snijd de tomaten ondertussen in dunne schijven. Haal het bladerdeeg uit zijn verpakking en prik met een vork gaatjes in de bodem. Besmeer de bodem met de tofumengeling en laat anderhalve cm deeg vrij aan de randen.
Plaats de taartjes met het bijgeleverde bakpapier op een bakplaat en zet ze een kwartiertje in het midden van de oven, of tot wanneer de korst goudbruin is en de bodem goed doorbakken is. Maak ondertussen de notencrumble: hak de macadamianoten grof en meng met edelgist en een snuifje zout. Strooi deze over de taartjes wanneer ze bijna klaar zijn, zodat de crumble nog een paar minuten kan meebakken in de oven. Serveer met extra blaadjes basilicum.

Bekijk ons assortiment