zeewier soepje met venkel en tofu

45min Gebruikte producten: Tofu Natuur 270 g
Ingredienten

2 stuks venkel, 1 ui, 2 stengels selder, 1 chili peper, 400g tomaten uit blik, 2 teentjes look, olijfolie, 1l groentebouillon, 15 cl droge witte wijn, 50 gr zeewier naar keuze (dulcé / wakamé / kombu), 200g tofu Aardappelmousseline 8 grote aardappelen, 1 theelepel kurkuma, snuifje zout, olijfolie, 1 teentje geperste look, sojamelk, zwarte peper Look-emulsie 150g sojaroom, 300 ml zonnebloemolie, 2 teentjes look (kort gepoft in de oven), 1 kl tomatenconcentraat, mespunt chilipeper, peper en zout, sap van ½ citroen

Gebruik

Snij de ui, de look, de selder, venkel en de chili peper fijn en stoof aan in olijfolie. Voeg zeewier toe en laat een 5-tal minuutjes meestoven. Voeg tomaten uit blik & witte wijn toe. Laat de wijn even uitdampen. Voeg groentebouillon toe en laat op een zacht vuurtje garen. Snijd de tofu in fijne reepjes en bak aan in olijfolie. Blus de pan met een beetje sojasaus en bevochtig met de afgewerkte bouillon. Tip: deze bereiding is op z’n best de dag nadien. Aardappelmousseline Schil de aardappelen en kook deze gaar in ruim gezouten water met kurkuma. Pureer de aardappelen en voeg olijfolie, sojamelk, look, peper en zout toe naar smaak. Look-emulsie Mix de sojaroom met tomatenconcentraat, look, chilipeper, citroensap, peper en snuifje zout tot een homogene massa. Monteer er straalsgewijs de zonnebloemolie onder, tot je een mooi gebonden mayonaise bekomt. Dit recept is gemaakt door Pieter-Jan Lint Fotografie: Toos Vergote (toosplantbasedfood)

Bekijk ons assortiment