Alles over De Hobbit

Productie van lekkere, biologische en veganistische voeding.

De Hobbit is 100% biologisch en vindt een transparante en veilige voedselketen absoluut essentieel. Biologisch staat voor een natuurlijke aanpak, van de teelt van de grondstoffen tot de verpakte eindproducten bij de consument. Geen kunstmatige hulpmiddelen, geen genetische modificatie. Daarnaast staan we ook resoluut voor een eerlijke handel die bijdraagt aan het welzijn van de telers.

De Hobbit wordt aanschouwd als pionier op het gebied van veganistische alternatieven en daar zijn we trots op. Innovatieve methoden ontwikkelen om het welzijn van zowel de mens als de natuur te verhogen is de rode draad doorheen het merk.

Kwalitatieve, gezonde en bovenal lekkere alternatieven voorzien, dat is onze missie.

Biologisch

Wij gaan voor pure voeding. Het is een zorgvuldig proces waarbij zowel de oorsprong van de boon als elke tussenstap de nodige aandacht krijgt. Zo garanderen wij een hoge voedingswaarde bij al onze producten. Onze biologische producten zijn gecontroleerd door Certisys (Controle BE-BIO-01).

Waarom bio?

Vegan

Beter voor het milieu, de gezondheid en de dieren. Er zijn duidelijk genoeg goede redenen waarom onze producten 100% plantaardig zijn.

Waarom plantaardig?

Duurzaam

Wij gaan 100% voor de toekomst. Innoveren op een duurzame wijze staat voor ons centraal en dat is de rode draad doorheen ons volledig assortiment.

Fair & Sociaal

Eerlijke handel en een persoonlijk contact, met zowel de lokale boeren als de boeren uit ontwikkelingslanden, zijn voor ons een vereiste.

Het Hobbit team

Waar staat De Hobbit voor?

Het idee ontstond in de jaren 70 en ondertussen is de Hobbit al sinds 1983 een vaste waarde in de wereld van de biologische vleesvervangers. Het begon allemaal met de productie van tempeh, een vleesvervanger voor elke maaltijd

Overtuigd van de talrijke voordelen van vegetarisch eten werd het gamma al snel uitgebreid met seitan, tofu en meer recentelijk producten op basis van lupine en hennep. Vandaag maken we meer dan 40 verschillende veganistische lekkernijen waaronder ook salades, spreads en burgers.

Trots op onze partners

Geschiedenis van De Hobbit

Ontstaan

De Hobbit start als producent

1983
1999
Verhuis naar Maldegem

Start productie tempeh, seitan & salades

Overname Food For Freedom

Start productie tofu, natto en mochi

2002
2012
Nieuw basis
ingrediënt

We verwelkomen lupine tot de familie van basisingrediënten

Uitbreiding assortiment

hennep wordt toegevoegd aan het assortiment van basisingrediënten

2015
2017
We blijven innoveren

nieuwe kantoren en een doorgedreven kwaliteitssysteem

Bekijk ons assortiment