Herfstsalade

10min Gebruikte producten: Lupeh
Ingredienten

2 rolletjes 'Hobbit' rooklupeh (2 x 170 g), 300 g boekweit, 600 g butternut pompoen, ongeschild maar ontpit, 6 takjes salie, grof gehakt, 1 preistengel, 120 g palmkool, de harde nerven verwijderd, 1 roze chioggia bietje (75 g), een kwart tot halve granaatappel, olijfolie, peper en zeezout, 6 el balsamico-azijn, 2 el sojasaus, 4 el olie, 2 el ahornsiroop, 6 takjes salie, grof gehakt, 6 el olijfolie, 4 el balsamico-azijn, peper & zeezout

Gebruik

Kook de boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de rooklupeh in schijven. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en voeg de rooklupeh eraan toe. Snijd ondertussen de ongeschilde butternut in blokjes van 2cm. Meng met olie, peper, zout en de 6 takjes gehakte salie. Leg de rooklupeh op de ene helft van de bakplaat, en de butternut ernaast op de andere helft. Plaats in de oven tot wanneer beiden krokant en goudbruin gebakken zijn, ongeveer 15 à 20 min.
Snijd de prei in schijfjes of repen, en bak aan in een antikleefpan met wat olijfolie, peper en zout tot wanneer ze bijna gaar zijn. Hak of scheur de palmkool in kleine hapklare stukken en voeg toe aan de bakken prei. Bak even aan.
Maak ondertussen de dressing door balsamico, olie en peper en zout te mengen in een kom. Eens de groenten gaar zijn, voeg je de gekookte boekweit en een paar lepels van de dressing toe aan de grote pan met gebakken groenten. Kruid bij met peper en zout. Serveer de lauwe boekweitsalade met de pompoen, rooklupeh, een paar granaatappelpitjes en dunne schijfjes van de chioggia bietjes.
Serveer met de dressing in een kommetje op tafel..

Bekijk ons assortiment