Immunity boosting noodle soup met gember en kurkuma

20min Gebruikte producten: Tofu Natuur 270 g
Ingredienten

½ el kokosolie, 1 tl kurkumapoeder, of meer naar smaak, 50 g verse gember, geraspt (2 el), 4 tenen knoflook, 1 courgette, in halvemaantjes, 4 lente-uitjes, inclusief groen, in ringen, 2 à 3 el sojasaus, 1 el sesamolie, 120 g rijstnoedels (ongekookt), 60 g shiro miso (witte miso, vind je bij de wereldvoeding in je supermarkt), zwarte peper en zeezout VOOR DE AFWERKING: keuze uit sojascheuten, blokjes gebakken tofu, koriander, sriracha

Gebruik

-       Kook 1½ liter water in de waterkoker of in een kookpot.

-       Smelt de kokosolie in een wokpan of kookpot op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma en de geraspte gember (en zeker al het vrijgekomen sap!) toe. Bak al roerend een 2-tal minuten aan zodat de smaken en heilzame krachten vrijkomen. Verbranden ze aan de bodem? Voeg wat water toe en zet het vuur iets lager.

-       Voeg de knoflook, courgette en het wit van de lente-ui toe en bak even aan tot de courgette en knoflook goudbruin kleuren. Hou het groen van de lente-ui apart als afwerking.

-       Voeg het kokende water, de sojasaus en de sesamolie toe. Meng goed.

-       Neem een grote pollepel soep uit de kookpot en doe in een apart kommetje. Laat wat afkoelen.

-       Voeg ondertussen de rijstnoedels toe aan de soep en kook ze in een aantal minuten gaar op een laag vuur. Zet vervolgens het vuur uit.

-       Roer de misopasta los in het kommetje afgekoelde soep.

-       Voeg het kommetje met miso toe aan de kookpot. Doe dat pas wanneer de kookpot soep wat afgekoeld is en drinkbaar is geworden.

-       Proef en kruid bij met sojasaus, peper en zout.

-       Serveer elke portie soep met wat sojascheuten, tofu en het groen van de lente-ui. Voor de fans: voeg koriander en pikante sriracha toe.

Recept: FoodLove (Stefanie Baert) uit het kookboek Ready, Set, Go!


Bekijk ons assortiment