1 pakje 'Hobbit' tofu (270 g), 250 g soba noodles, 8 shiitakes, 200 g spinazie, 2 lente-uitjes, 2 el donkere misopasta, sojasaus, naar smaak, 1 tl zwart sesamzaad en chilivlokken naar smaak
Kook de soba noodles in een kookpot volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water, zodat ze niet kleven. Snijd de tofu in kleine blokjes. Laat de shiitake in zijn geheel, of snijd in plakjes. Spoel de spinazie.
Breng in een tweede kookpot 1,2 liter water aan de kook. Zet het vuur zachter en voeg de tofu, shiitake en spinazie toe en laat even opwarmen. Snijd ondertussen de lente-ui in ringen.
Giet wat kookvocht in een kommetje en los hierin de misopasta op. Zo verkijg je geen klonters in de soep. Haal de kookpot van het vuur en voeg de opgeloste miso toe aan de soep. Proef en kruid bij met sojasaus naar smaak.
Vul vier kommetjes met soba noodles, en overgiet met de misosoep, tofu en groenten. Werk af met sojasaus, zwarte sesamzaadjes en chilivlokken, naar smaak.