Recept voor 2 pers: gierst voor 2 personen, 1 pakje Tofu Hazelnoot van ‘De Hobbit', 1 fijngesneden ui, handvol paddestoelen, enkele appelchips of verse appelschijfjes, peper en zout, scheutje sojaroom, 1 teentje look, ½ kl versgemalen nootmuskaat, olijfolie, rucola.
Kook de gierst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stoof de ui met de look enkele minuten in olijfolie.
Voeg de gekookte gierst
toe, een scheut soja room,
nootmuskaat, peper en zout en kook al roerend
een paar minuten mee.
Snijd de tofu hazelnoot in blokjes en bak samen met de paddenstoelen in olijfolie in een pan. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Serveertip:
Serveer in een diep bord de gierst met daarbovenop een handvol rucola, de blokjes tofu hazelnoot en de paddenstoelen. Werk af met extra peper en de appelschijfjes.