Vegan 'Cheesy kroketjes' met natto

30min Gebruikte producten: Natto
Ingredienten

100g olie of margarine naar keuze, 150g bloem, 1l plantaardige melk (soja – ongezoet), 12g agar agar, 5 el edelgistvlokken, 3 el witte miso, 4 el natto, peper, zout & nootmuskaat, 1/2 citroen

Gebruik

In een kookpot met dikke bodem: verwarm de kokosolie en voeg de bloem toe, laat even de bloem-smaak uit-’bakken’. Los ondertussen de agar op in 200 gr koude melk en hou op kant. Mix de overige 800 ml sojamelk met de witte miso, gistvlokken en natto. Voeg beetje bij beetje de kruidige sojamelk toe aan de roux en verhit telkens de massa tot tegen het kookpunt. Voeg als laatste de koude melk met agar toe en kook de bechamel nog even door. Afkruiden met peper, zout, nootmuskaat en eventueel een drupje citroensap. Giet uit in een met bakpapier bekleedde ovenschaal. Om te paneren 500 ml water + 1 kl johannesbroodpitmeel, peper en zout 250 gr bloem 250 gr paneermeel Snijd de kroketjes in de gewenste vorm en haal even kort door de bloem, klop goed af. Nadien door de sojamelk en als laatste door het paneermeel. Bak een 2-tal minuutjes goudbruin in voldoende olie en werk af met wat limoenzeste Recept: Pieter-Jan Lint Foto: Toos Vergote (toosplantedfood)

Bekijk ons assortiment