Tahin Tofu Noodles

30min Gebruikte producten: Tofu Natuur 270 g
Ingredienten

125 g rijstnoedels (2-5 mm breed), 75 g tuinbonen of erwtjes of gedopte edamameboontjes (diepvries), ½ el kokosolie, 250 g stevige tofu, in plakjes of blokjes, 1 kleine paksoi (200 g) of Chinese kool, fijngesneden, 2 tenen knoflook, geperst, 120 g courgettenoedels (zelf maken van ½ courgette, of kopen), sriracha of chilisaus naar smaak (optioneel), peper en zout VOOR DE SAUS: 4 el neutrale olie of milde olijfolie, 2 el geroosterde sesamolie, ½ tl kurkuma, 3 el tahin (sesampasta) of pindakaas, 1 à 2 el sojasaus of glutenvrije tamari, 2 tl limoensap (vervang door appelcider- of rijstazijn), 1 el ahornsiroop (of kokosbloesemsuiker of honing), flink wat zwarte peper en zout, sriracha of andere chilisaus VOOR DE AFWERKING: lente-ui, fijngesneden, 1 handvol pindanoten, sesamzaadjes, koriander

Gebruik

-       Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dat duurt meestal slechts 3 à 5 minuten.

-       Laat ook de tuinbonen, erwtjes of edamame meekoken met de noedels. Spoel de noedels goed af onder koud water, om kleven te voorkomen.

-       Verhit wat kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur.

-       Dep de tofublokjes droog met wat keukenrol en bak ze goudbruin in de pan.

-       Voeg de paksoi toe aan de goudbruine tofu, samen met de knoflook. Laat een aantal minuten aanbakken, roer regelmatig.

-       Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten in een kom te mengen met een garde. Proef en kruid bij zodat je de perfecte zoet-zuur-zoutbalans krijgt. Maak het eventueel pittiger met wat sriracha.

-       Wanneer de paksoi lekker beetgaar is, voeg je de courgettenoedels, rijstnoedels en gekookte groenten toe. Giet er de saus bij en roer goed om. Laat kort opwarmen.

-       Werk af met lente-uitjes, pindanoten, sesamzaadjes en koriander.

 Tips

·       Gebruik brede noedels (2 tot 5 mm). De saus blijft er beter aan kleven en ze zijn gemakkelijker onder de groenten en saus te mengen dan fijne rijstnoedels.

·       Heb je geen tahin in huis maar wel pindakaas? Vervang de tahin door een halve hoeveelheid pindakaas. Zo creëer je toch een romige en nootachtige saus. 

Recept: FoodLove (Stefanie Baert) uit het boek Ready, Set, Go! 

Bekijk ons assortiment