Recept voor 4 personen: 1 à 2 pakjes Oosters gekruide tofureepjes van ‘De Hobbit’, olijfolie, 2 uien in fijne ringen, snuifje zout, 1 teentje look (geperst), 2 rode puntpaprika’s (fijngesneden), 1 kleine rode peper (fijngesneden en pitjes verwijderd), 4 el geconcentreerde tomatenpuree, 4 tomaten in partjes gesneden, 1 blik kokosroom, 1 kl garam masala, 1 kl paprikapoeder, 1 kl curcuma, 1 kl korianderpoeder, gekookte basmati rijst voor 4 personen, verse koriander, 1 limoen in partjes.
Bak de tofureepjes in een diepe pan met olijfolie. Doe ze in
een kom en zet eventjes opzij.
In dezelfde pan, fruit de ui met olijfolie en een snuifje
zout.
Voeg na enkele minuten de look en rode kleine peper toe en
daarna alle kruiden.
Meng goed en voeg nu de tomaten en tomatenpuree toe.
(eventueel een klein scheutje water en voor extra smaak groentebouillon)
Zet een deksel op de pan en verlaag het vuur. Laat 10
minuten verder pruttelen.
Voeg nu de kokosroom, de tofureepjes, het sap van 1 partje
limoen toe en laat nog enkele minuten doorkoken.
Serveer met verse koriander, partje limoen en rijst.