Tofufritters met kruidensausje

50min Gebruikte producten: Tofu Natuur 270 g
Ingredienten

vegan, glutenvrij voor 2 personen voor de tofufritters: 125 g De Hobbit tofu, 1 rode ui (fijngesnipperd), 1 grote wortel (geraspt), 1 teentje look (geperst), 1 handvol verse peterselie (fijngehakt), 1 el sojasaus, peper en zout, ½ kl komijn ½ kl kurkuma, 1 el amandelboter of tahin, 2 el olijfolie, zeste van 1 biologische citroen, 2 tot 3 el amandelmeel, 1 kl agaragar (bindmiddel), voor het sausje: 150 g ongezoete sojayoghurt, 1 handvol peterselie (fijngesnipperd), peper en zout, sap van ½ citroen

Gebruik

Meng alle ingrediënten voor de tofufritters in een kom en laat 30 min in de koelkast rusten. Maak ondertussen het sausje door alle ingrediënten te mengen. Kneed met je handen ‘burgertjes’ van de tofumix of gebruik een metalen ring als je een mooiere en stevigere vorm wil. Bak in voldoende olijfolie aan beide zijden goudbruin. Serveertip: dien op met het sausje en een fris slaatje.

Bekijk ons assortiment