Buddha Bowl

15min Gebruikte producten: Lupeh
Ingredienten

2 rolletjes 'Hobbit' lupeh (2 x 170 g), 200 g granen (haver, spelt,...), 350 à 400 g zoete aardappel, 1 venkel, 150 g gekookte kikkererwten, snuifje paprikapoeder, een tiental radijzen, ± 200 g spinazie, 25 g scheutjes (kiemen), olijfolie, peper en zeezout, 1 tl kurkuma, 4 tl witte miso, 2 el citroensap (± 1 citroen), 2 el water, 6 el olijfolie, 2 tl tahin, 2 tl ahornsiroop of ander zoetmiddel, 100 ml neutrale olie, 1,5 tl sesamolie, 1 el sojasaus, 1 el zoete sojasaus (ketjap), 1 dik teentje look, geperst, snuifje zout

Gebruik

Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Kook de granen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng alle ingrediënten voor de lupehmarinade. Snijd de lupeh in dunne schijfjes en laat een tiental minuten marineren.
Leg de lupehschijfjes op de bakplaat en bak een kwartiertje of langer tot wanneer ze krokant en goudbruin zijn. Was ondertussen de zoete aardappel goed en snijd in dikke schijven van 1 cm. Snijd de venkel in repen of schijven, zoals je zelf het liefst hebt. Meng beide groenten met olijfolie, peper en zout en plaats ook in de oven tot wanneer ze allebei goudbruin gebakken zijn. Spoel de kikkererwten en dep ze droog. Bak ze in een antikleefpan kort aan met een snuifje paprikapoeder.
Snijd de radijsjes in fijne schijfjes. Maak de kurkuma/citroendressing door alle ingrediënten goed te mengen met een garde en bij te kruiden naar smaak. Vul 4 kommen met telkens een handvol spinazie, een kwart van de granen en de gebakken groenten. Werk af met de kikkererwten, scheutjes en radijsjes. Serveer met de kurkuma/citroendressing.

Bekijk ons assortiment