Sticky en sweet slaatje met wortel, peer en tempehcrumble

45min Gebruikte producten: Tempeh GerooktRooklupeh
Ingredienten

VOOR DE DRESSING: 4 el olijfolie, 2 el notenolie, 1 à 2 el mosterd, 2 tl balsamicoazijn, peper en zout 170 g gerookte tempeh (of rooklupeh), mild paprikapoeder, 2 grote wortelen (300 g), ongeschild en in dunne staafjes, 1 grote peer (200 g), ongeschild en in partjes, 1 handvol dadels (75 g), ontpit en in stukken, 2 handenvol (hazel)noten (60 g), grof gehakt, 1 grote stronk witloof (150 g), in halve ringen, 2 grote handen veldsla (40 g)

Gebruik

-       Verwarm de oven voor op 180 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

-       Meng eerst alle ingrediënten voor de dressing. Kruid met peper en zout.

-       Verbrokkel de tempé met een vork en meng met 3 eetlepels dressing en wat paprikapoeder. Verspreid over de helft van een bakplaat. Kruid met peper en zout.

-       Meng de schijfjes wortel met wat olijfolie, peper en zout. Leg die naast de tempé op de bakplaat en bak een kwartier in de voorverwarmde oven of tot de wortel beetgaar is.

-       Haal de bakplaat uit de oven. Roer de tempé om en hou wat aan de kant zodat die krokant blijft. Verdeel de peer, dadels, noten en witloof over de wortelen. Kruid met peper en zout en plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven, zo’n 5 à 10 minuten tot de peer zacht is.

-       Meng de veldsla met wat bladgroen. Serveer de dressing in een kommetje. 


Recept: FoodLove (Stefanie Baert) uit het kookboek Ready, Set, Go!

Bekijk ons assortiment